.....

BBB – Wie ben ik?

wie ben ik

Wie ben ik?

Waar gaat deze blog over?

Wie ben ik? Het is de vraag van het leven, of een spelletje of een TV programma. In deze blog beperk ik me maar even tot dé vraag! Een vraag die we onszelf allemaal wel eens stellen tijdens onze reis op het levenspad. De ene persoon ontmoet “De vraag” wat eerder dan de ander, maar tegenkomen doen we ‘m allemaal!

Hoe kom ik er achter wie ik ben?

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je op zoek bent naar wie je nu eigenlijk bent. En hoe kom je daar nou achter? Daar zijn verschillende manieren voor, maar je zou kunnen beginnen met zelfonderzoek. Dit doe je door jezelf bijvoorbeeld vragen te stellen. Denk hier bijvoorbeeld aan wat je kernwaarden zijn, hoe de beste versie van jezelf er uitziet, wat jou raakt etc.  

Zelf haal ik veel inzichten door van me af schrijven. Gewoon mijn woorden uitbraken op papier, er hoeft geen logisch verhaal in te zitten, gewoon mijn hoofd leegschrijven en dan is er weer ruimte voor vallende kwartjes en inzichten.

In deze BBB (Braak-Bal-Blog) neem ik je mee op een reis naar wie je bent, via een verhaal. Maar voor we daar aan beginnen vertel ik je eerst even meer over wat een BBB nu in de lieve vrede is!

BBB | Braak-Bal-Blog

Creatief schrijven is iets waar ik heel erg blij van word. Bij de diverse schrijfcursussen die ik heb gevolgd was er standaard de “braak-bal” opdracht. Zo heet ie vast niet officieel, maar zo herinner ik het me. De opdracht was om gewoon te beginnen met schrijven. Wat er in je op komt. Het hoeft nergens over te gaan en over grammatica etc. hoefde je ook niet na te denken. Een soort uitbraken van woorden zeg maar. De enige voorwaarde was het woord dat de docent op enig moment riep in je tekst te verwerken. Je kunt je voorstellen dat dat hilarische verhalen opleverde.

En ik houd er van! Meestal wist ik er ook nog wel een soort van logisch geheel van te maken en waren het vaak hilarische verhalen. Dit deelde ik onlangs op Socials met de vraag of je het leuk zou vinden als ik zo’n hersenspinsel zou delen. En als je dat graag wilde welk woord er in voor mocht komen. Dat heb ik geweten! Prachtige woorden kwamen er binnen, teveel om in 1 blog te verwerken, dus ik heb een online tool gebruikt om er 5 uit te laten kiezen. Waaronder “Prei-Quiche”. Ik zal de 5 woorden vetgedrukt weergeven in de tekst om ze herkenbaar te laten zijn. There we go!

wat is mijn identiteit
wie of wat ben ik nou

Hoe het begon…

Dit verhaal begint bij een zakje meel dat aan het wachten was op haar lotsbestemming. Ze had werkelijk waar geen idee wat het woord lotsbestemming überhaupt was, maar dat er meer moest zijn dan in een zakje verblijven wist ze wel. Al was de adempauze ook wel lekker, want meel had er al een heftig leven op zitten.

Haar eerste herinneringen zijn die als graan wuivend op het land in de wind. Een heerlijk vrij gevoel, nog een heel leven voor zich vol mogelijkheden. Tot op zekere dag het graan geoogst werd en daarna door de wals gevoerd werd. Dat was een pittige en pijnlijke ervaring, maar hey, ze was er nog hoewel haar hart in duizend stukjes was gevallen. Maar tijd heelt alle wonden zoals mensen dat zo mooi zeggen, dus ook deze pijn ebde weg..

Zakje meel werd ruw uit haar mijmeringen gehaald en uit het schap in een mandje gegooid. Ze zag ook een pakje boter en een doosje eieren in het mandje liggen…  Via de loopband bij supermarkt belandde meel in een boodschappentas. Ze had het geluk dat ze bovenin de boodschappentas lag, zodat ze nog even naar buiten kon kijken. En terwijl ze haar ogen uitkeek zag ze de meest prachtige regenboog die je maar kunt bedenken! Adembenemend al die kleuren en zo ongrijpbaar. Meel wist ineens dat er meer moest zijn dan dat wat ze nu zag en voelde.

herinneren wie ik ben
wie ben ik

Wie of wat ben ik nou?

Voordat ze het wist lag meel op het aanrecht, samen met haar nieuwe vrienden boter, ei en water. Maar wat gaat er nou gebeuren zeg? Worden we bij elkaar in een kom gegooid en gemengd, gekneed en uitgerold. Wie ben ik nou nog? Ben ik nou nog meel of ben ik nu veranderd in een quichedeeg?

Meel, water, boter en eieren hadden in onderling overleg unaniem besloten om maar samen te gaan werken om er het beste van te maken en zodoende ging hun identiteit over in quichedeeg. Het quichedeeg werd uitgerold in een quichevorm. Gaatjes werden er in het deeg geprikt om vervolgens even te mogen bijkomen.

Lang tijd om bij te komen was er niet, want voor ze het wist werd er iets op haar gegooid. Ergens vond ze iets van herkenning, want was dat nou een eimengsel? Met smaakmakers, kaas (die rook naar natte sokken) en prei? Ze werd volledig gevuld met het mengsel dat heel fijn en veilig aanvoelde. Het was echter wel een rollercoaster van gebeurtenissen, want voor ze het wist stond ze te zweten in de voorverwarmde oven. Ze voelde hoe ze veranderde in haar kern. Ze voelde dat ze langzaamaan thuis kwam in haar zijn, in haar missie, in wie ze mag zijn, namelijk een prei-quiche!

Een prei-quiche die anderen mag voeden, verleiden met haar knapperige korst en smeuïge vulling vol smaak en liefde. Op dat moment herinnerde ze zich haar lotsbestemming weer. Ze was precies daar waar ze moest zijn en ze was precies wie ze moest zijn.

Herinneren wie je bent..

Dit verhaal is natuurlijk een hersenspinsel, maar er zit wel wat waarheid in. In je leven komt er van alles op je pad: ervaringen, conditioneringen, life events etc. die er voor zorgen dat je jezelf misschien wat kwijt raakt. Dat je teveel wordt geleefd en je niet meer zo bewust bent van je eigen identiteit. Maar ze is daar gewoon diep van binnen. Ze wacht op je tot je je haar herinnert. De persoon die je bent, en altijd bent geweest! Ze is er al en ze is dikke vette prima!

We zijn nu aangekomen aan het einde van deze blog, waarin ik je heb meegenomen in deze Braak-Bal-Blog over wie je nou eigenlijk bent en ik zou het tof vinden om hieronder je reactie te lezen.

Meer lezen? Lees dan deze 3 tips bij een onrustig gevoel

Mag ik je helpen bij het herinneren wie je bent?

Mocht je nou hulp kunnen gebruiken om je te herinneren wie je nou eigenlijk bent en wat je hier te doen hebt, stuur me dan eens een vrijblijvende WhatsApp om eens kennis te maken en te sparren. Ik denk graag met je mee en help je graag, eventueel met behulp van Sensitherapie (online of offline)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *