Reiki voor dieren!

reiki voor dieren

Reiki voor dieren!

Tegenwoordig zijn (huis)dieren een groot onderdeel van het gezinsleven. De rol van het dier neemt een behoorlijke ruimte in binnen het gezin en wat zou het toch fijn zijn als we begrepen wat er in een dier omgaat en wat het dier nodig heeft. Tijdens een energetische behandeling voor dieren zet ik altijd Reiki in en waarom ik dat doe vertel ik je in deze blog. Maar eerst even terug naar het begin, namelijk wat is dat reiki?

Waar gaat deze blog over?
wat zijn de voordelen reiki voor dieren
wat kan reiki voor dieren doen

Wat is Reiki?

Reiki is universele energie die de Reiki therapeut door mag geven aan de ontvanger. De Reiki energie geeft het zelfhelend vermogen van het lichaam een boost. Geneest Reiki dan? Welnee, dat het lichaam van je dier helemaal zelf. De Reiki therapeut heeft ook geen invloed op de uitkomst van een behandeling. Het lichaam pakt onbewust aan wat het nodig heeft. Hoe mooi is dat?

Waarom Reiki voor dieren?

Net als mensen zitten ook dieren soms niet zo lekker in hun velletje. Dit kan komen doordat ze bijvoorbeeld een slechte start in het leven hebben gehad of dat er in hun leefsituatie iets is veranderd. Dit is voor de eigenaar niet altijd zichtbaar of inzichtelijk wat er aan de hand is. Reiki kan bijdragen aan het welzijn van je dier.

waarom reiki voor dieren
wat is reiki (voor dieren)

Wat zijn de voordelen van reiki bij dieren?

Reiki is een hele zachte en warme manier om je dier te ondersteunen. Het mooie is dat dit ook zeker op afstand kan. Dieren kunnen (ook op afstand) heel goed aangeven waar extra energie naar toe mag gaan. Je dier voelt zich gehoord en gezien. Daarnaast geeft het jou meer inzicht in het levensgeluk van je dier. Na een behandeling ontvang je namelijk altijd een verslag van de behandeling, zodat je deze later nog eens na kunt lezen.

Wat kan reiki voor je (huis)dier doen?

Reiki draagt bij aan het volgende:

  • Je dier voelt zich gehoord en gezien;
  • Je dier ervaart meer ontspanning;
  • Je dier ervaart meer rust;
  • Je dier is minder angstig;
  • Je dier voelt zich veilig(er).
ervaringsverhaal reiki dier
reiki voor dieren

Ervaringen met reiki voor dieren uit de praktijk:

Loki, een van mijn katten is dol op Reiki en komt er zelfs regelmatig om vragen. Hij loopt net zolang te draaikonten en te kwallen tot ik rustig ga zitten. Dan kruipt hij in m’n armen en duwt z’n snoet tegen m’n handpalm. Doe maar een beetje lijkt hij te zeggen. Na een poosje is het genoeg en wandelt hij weer verder. Mijn man kan altijd zien en voelen als Loki reiki heeft ontvangen. Dan heeft hij zo’n lodderige blik in z’n ogen en de vacht is voelbaar (en zichtbaar) anders.

Ook schreef ik onlangs nog een blog over Rocky, een prachtige pony die ik mocht ondersteunen met o.a. Reiki in z’n ziekteproces.

Rocky vindt het wel fijn om nog een paar minuten Reiki te ontvangen, dus ik meet uit hoe lang dat mag zijn en begin vervolgens te visualiseren dat ik bij hem in de stal sta. Ik visualiseer dat hij aan mijn handen snuffelt en als het goed voor hem voelt dat ik mijn handen op zijn hoofd leg. Ik leg mijn voorhoofd tegen de zijne om een connectie te maken en die is magisch.

Hij ís een oude ziel, een oude ziel vol liefde voor zijn familie. De energie begint te stromen en het voelt alsof we in een innige omhelzing staan. Voor mij voelt het als een bijzondere en magische ervaring en ik voel zo’n dankbaarheid vanuit Rocky dat het me diep raakt. Hij laat me weten het enorm te waarderen dat zijn familie dit voor hem doet.”

 

Nog even dit:

Reiki kan prima naast een medisch traject, maar dient nooit als vervanging! Ik stel geen diagnoses en geef ook geen medische adviezen. Raadpleeg altijd een dierenarts bij klachten.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *