.....

Als een pony kon praten …

Wat wil mijn pony mij vertellen Rocky

Als een pony kon praten..

Hoe handig zou het toch zijn als een dier, of in dit geval een pony, zou kunnen praten? In deze blog neem ik je mee in het verhaal van Rocky, een prachtige pony van 16 jaar die al maanden geplaagd wordt door een hardnekkige blessure. Ondanks de liefde en goede zorgen van de eigenaren en de dierenarts lijkt er maar geen vooruitgang in te zitten. Hoe staat Rocky er zelf in? Wat nu als ik je vertel dat er een andere manier is?

Waar gaat deze blog over?

Er is een andere manier..

De eigenaresse van Rocky had via Socials over mij en het werk dat ik met en voor dieren doe gehoord. Omdat Rocky al maanden geplaagd werd door een blessure die maar niet overgaat ondanks alle goede zorgen, vroeg ze zich af of er geen andere manier is. Een manier om aan dit prachtige dier zelf te vragen wat hij voelt en wat hij wil in zijn herstelproces. In het eerste contact leg ik uit wat mijn werkwijze is en dat ik wat gegevens nodig heb om een goede afstemming te kunnen doen. We wisselen wat gegevens uit en ik ga aan de slag.

Als een pony spreken kon Rocky

Communiceren met een pony? Hoe dan?

Voor jouw beeldvorming vertel ik even dat ik me afstem op een vrij recente foto van het dier, diens naam en liefst ook geboortedatum. Dit om zo zuiver mogelijk op het dier af te stemmen. Ik laat me daarbij leiden door mijn intuïtie en met een biosensor vraag ik het dier uit. En afhankelijk van de antwoorden stel ik vervolgvragen of zet ik een bepaalde techniek in. Je kunt hierbij denken aan voeding uitmeten, blokkades en/of trauma’s oplossen, Emotional Freedom Tapping, Reiki etc.

Terug naar deze pony. Door me af te stemmen op de foto krijg ik al snel door dat Rocky een oude en wijze ziel is. Hij laat me weten dat op dat moment de medicatie afdoende is en hij geen pijn heeft. Nog een aantal weken stalrust en hij zou er wel weer ‘moeten zijn’, zo schat hij zelf in. 

Spiegel gedrag

Als ik hem vraag of hij misschien iemand spiegelt geeft hij aan dat dit inderdaad het geval is. Omdat ik niet weet hoe de gezinssamenstelling is van de eigenaresse probeer ik dit helder te krijgen door te vragen of het over man, vrouw, kind 1 of kind 2 gaat. Iets zegt mij dat er geen kind 3 is. Dat blijkt te kloppen..

Rocky laat mij weten het jongste kind te spiegelen. Dan weet ik nog vrij weinig dus ik ga door met de behandeling. Ik mag voeding gaan uitmeten. Dit is een techniek die ik bij mensen in zet om te achterhalen wat ze beter wel of niet kunnen eten, bij intolerantie of allergie bijvoorbeeld. Door verschillende ervaringen weet ik inmiddels dat ik bij dieren vaak een hint, een aanwijzing of een boodschap mag vinden in een bepaald voedingsmiddel. Dit is ook zo en uiteindelijk weet Rocky een prachtige boodschap door te geven die perfect van toepassing is op kind 2.

Reiki (ook voor dieren)

Rocky vindt het wel fijn om nog een paar minuten Reiki te ontvangen, dus ik meet uit hoe lang dat mag zijn en begin vervolgens te visualiseren dat ik bij hem in de stal sta. Ik visualiseer dat hij aan mijn handen snuffelt en als het goed voor hem voelt dat ik mijn handen op zijn hoofd leg. Ik leg mijn voorhoofd tegen de zijne om een connectie te maken en die is magisch.

Hij ís een oude ziel, een oude ziel vol liefde voor zijn familie. De energie begint te stromen en het voelt alsof we in een innige omhelzing staan. Voor mij voelt het als een bijzondere en magische ervaring en ik voel zo’n dankbaarheid vanuit Rocky dat het me diep raakt. Hij laat me weten het enorm te waarderen dat zijn familie dit voor hem doet. Op die andere manier.. Rocky laat me weten dat hij zich gehoord, geliefd en gezien voelt.. En ook dat het voor nu voldoende is en hij op dit moment geen vervolgbehandeling nodig heeft.

Uiteraard koppel dit terug aan de eigenaresse en de boodschap die Rocky had voor kind 2 bleek enorm on point te zijn. Ik blijf het magisch vinden hoe dit proces werkt en hoe treffend de uitkomsten altijd weer zijn…

Als een pony kon praten Rocky

Een paar maanden later..

Twee maanden later krijg ik een berichtje dat het inderdaad een poosje beter is gegaan, maar dat de blessure in alle hevigheid terug is gekomen en dat de veearts denkt aan maanden stalrust en dat het dan maar de vraag is of het dan wél over is. Of ik eens aan Rocky wil vragen hoe hij er zelf in staat.

Dat wil ik natuurlijk wel. Ik stem me af op hem en krijg al gauw gemengde antwoorden waar ik zelf geen chocola van kan maken. Om meer helderheid voor mezelf te krijgen doe ik nog een kaartlegging en ook daar kan ik geen heldere boodschap uit krijgen.

Het enige dat ik helder krijg is dat wat de eigenaren ook beslissen, dat hij daar vrede mee heeft en dat het goed is. En dat hij dankbaar is dat hij een stem heeft en gehoord en geliefd is.

Ik sluit af met een paar minuten Reiki en visualiseer mezelf weer in zijn stal. We staan in een soort omhelzing en de energie komt niet voorbij zijn voorste schoudergewrichten. Later heb ik het er over met de eigenaresse dat ik dat niet begreep, maar dat als hij een mens zou zijn dat ik het zou interpreteren alsof hij zich verantwoordelijk voelt voor hun. Dat het goed met ze gaat. Ook de gemengde antwoorden gaven het gezin de helderheid die ze nodig hadden om een besluit te nemen.

Afscheid nemen op een andere manier

Omdat maandenlange stalrust geen garantie was op herstel en er al maanden van stalrust en sores aan vooraf was gegaan was dit vervolg niet wat ze voor Rocky wensten.

Het was geen dierwaardig bestaan. Uiteraard is e.e.a. uitgebreid besproken met de behandelend veearts. 

Er werd een moment geprikt om Rocky  in alle liefde over te laten gaan. Hij gaf aan dat hij heel erg genoot van alle aandacht, dus die heeft hij gekregen! Ik heb hem die laatste week nog regelmatig wat Reiki gegeven om zo de overgang voor hem ook lichter te maken.

Wat bijzonder was is dat de keer dat ik geen connectie met hem kon maken hij ook naar de familie toe naar binnen gekeerd was. Alsof het allemaal niet meer hoefde.

Bij een van de laatste keren dat ik hem Reiki gaf liet hij mij weten dat hij vrede heeft met het besluit om dit aardse leven te verlaten, maar hij maakte zich zorgen over zijn gezin. Of ik daar niet iets voor wilde doen. So I did. Ik zette een korte Reiki klaar voor het gezin, zodat er tijdens het overgaan van Rocky als het ware een warme deken over hun schouders gelegd mocht worden. Een stukje troost.

De dag voor Rocky overging heb ik hem een laatste Reiki behandeling gegeven. En het was een mooie, dankbare, superemotionele en liefdevolle sessie. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik dit voor Rocky, maar ook voor zijn gezin, mocht doen. Rocky was een wijze oude ziel die zielsveel van zijn gezin hield en ook mij een mooie les heeft geleerd! Dat ik mag vertrouwen op mijn gave, dat ik mag zijn. Nog altijd – en het is inmiddels alweer een paar maanden geleden – kan ik niet zonder tranen hierover vertellen of schrijven. En heel eerlijk? Daar ben ik oké mee.

Er ís een andere manier!

Om terug te komen op mijn eerdere woorden: er is een andere manier..

Een manier om met je dier te communiceren, om je dier te vragen hoe deze het zelf ziet en dat je daar samen een mooi afscheid van kunt maken.. Er is een andere manier…

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *