.....

Als alles tegen zit; overkomt het leven jou?

Overkomt het leven jou

Als alles tegen zit; Overkomt het leven jou?

Mij zit alles altijd tegen; altijd maar foute mannen, stomme baantjes, geldzorgen, ongelukjes etc. Ik snap het ook niet, het gebeurt gewoon…

Of deze: ik ben gewoon een mega kneus, ik struikel altijd over m’n eigen voeten, snijd in m’n vingers etc. Dit gebeurt gewoon AL-TIJD…

Leg jij de verantwoordelijkheid altijd buiten jou? Ligt het altijd aan de ander? Of pak jij je verantwoordelijkheid? Ga je in de actiestand? Verander je je situatie?

*Kom maar met al die bezwaren hoor… ja maar….*

Waar gaat deze blog over?
Pak de regie weer terug
Van overleven naar volop in het leven

Heb je het idee dat het leven in alles tegen zit?

Overkomt het leven jou? Of neem je de regie?

Je hebt niet altijd de keuze in wat je op je bordje krijgt maar je hebt altijd een keuze in hoe je met een situatie omgaat.

Bijvoorbeeld: Ik ben veel te zwaar en zou graag willen afvallen. Dan kan ik zeggen; ach ik begin er niet aan want ik kom al aan van de lucht en het werkt toch niet. En vervolgens gedachteloos een kaasplank naar binnen werken.. Nee gek, snap écht niet hoe het komt dat ik te zwaar ben.. ja nu neem ik een kaasplank, wil toch een beetje genieten in het leven hé… 

Hoe kom je uit die slachtofferrol!

Wat er hier gebeurt is dat ik in de slachtofferrol stap én ik ga voor korte termijn geluk. Wat ik eigenlijk doe is er voor zorgen dat ik me nog beroerder en ellendiger ga voelen.

Als ik de verantwoordelijkheid neem dan ga ik naar mijn gedrag kijken. Wat werk ik op een dag allemaal naar binnen, hoe voel ik mij er bij, waarom eet ik wat ik eet. Beweeg ik wel? Zo nee, waarom niet en kan ik dat veranderen. Kan en wíl ik iets veranderen in mijn eetpatroon. Gun ik mijzelf de tijd om een nieuwe levensstijl aan te nemen of verwacht ik die quickfix van een ánder?!

Overkomt het leven jou
Als alles tegen zit

Voel je het verschil?

Ik laat mijn geluk of in dit geval mijn gewicht / lifestyle niet aan anderen over en kies zélf. Ik neem de verantwoordelijkheid over mijn eetpatroon in dit geval. Nu snap ik dat dat in je eentje verrekte lastig is en ik zou kunnen overwegen om bv een voedingsconsulent in te schakelen of een personal trainer. Maar de situatie die ik hierboven schetste gaat voor veel dingen op.

En dan kom ik terug bij de vraag: Overkomt het leven jou? Of pak je de regie (weer terug)? 

Op 5 oktober 2022 start mijn nieuwe online programma waarin we het uitgebreid gaan hebben over persoonlijk leiderschap, over je verantwoordelijkheid nemen, over de regie pakken ipv die quick fix te verwachten. Ik help je herinneren wie je bent, wie je altijd al geweest bent! 

Dus de volgende keer dat je het gevoel hebt dat alles tegenzit heb jij na het volgen van het online programma alle tools in handen om het tij te te keren! Jij bent in control namelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.